Gå til innhold

Påmeldingen til årets norgesturné er åpen!

Les mer expand_more

Jenter og teknologi skal igjen ut på turné. Her finner du oversikten over hvilke steder vi besøker i 2019!

Målet med turnéen er igjen å gi jenter i 9. og 10. klasse informasjon om og inspirasjon til å velge teknologiutdanning. Vi ønsker å synliggjøre mulighetene for teknologiutdanning på yrkesfag, fagskole og høyskole og universitet. Med oss på laget har vi kvinnelige rollemodeller fra hele landet. Vi vil vise jentene relevansen og mulighetene som teknologi og realfag har i arbeidslivet, og arrangementene er knyttet opp mot læreplanmålene personlige valg, utdanning, yrker og arbeid i faget utdanningsvalg. Mer informasjon om innhold på årets turné kommer fortløpende.

Turnéen er finansiert av barne- og likestillingsdepartementet. NHO, NITO og Nasjonalt Senter for Realfagsrekruttering står sammen bak gjennomføringen av turnéen og prosjektet "Jenter og teknologi" for øvrig.

Årets faste rollemodeller er Åse Kleven og Farhat Fazli.

Åse Nerol Kleven er en nysgjerrig 23-åring fra Hol i Hallingdal, som brenner for teknologi. Dette har preget hennes utdanningsvalg, og vinteren 2017 tok hun sitt fagbrev innenfor automasjon. Nå har hun en rykende fersk høyere fagskolegrad innenfor mekatronikk, og har begynt å jobbe som mechatronics design engineer, som for det meste går ut på å leke med roboter og sånt. Åse skal fortelle oss om hvorfor det er lurt å velge yrkesfag, og hvordan hverdagen til en fagskoleingeniør ser ut.

Farhat Fazli har studert energi og miljø i bygg, og er nå VVS ingeniør. Hun jobber i dag som teknisk byggeleder for OPAK. Selv som 23-åring er hun opptatt av snap-strikes, insta-stories, å bli godt likt og å gjøre det bra i livet. Farhat så egentlig ikke for seg at hun skulle jobbe med teknologi. Da hun var yngre drømte hun om å bli journalist, men tilfeldigheter gjorde at hun er her i dag og skal snakke til dere om jobb, foreldre og søsterskap.

Trykk på sted for påmelding. Hvert arrangement varer fra 10:00 til 13:00.

Hvert arrangement varer fra 10:00 til 13:00.