Gå til innhold

Kathrine Molvik

Les mer expand_more

Da Kathrine var lærling, var hun den første kvinnlige lærlingen som industrirørlegger i sin bedrift!

I dag er Kathrine CEO for eget selskap som spesialiserer seg innen sveis og materialteknologi.

Navn: Kathrine Molvik

Alder: 41 år

Tittel: CEO; daglig leder. 

Har du alltid hatt en visjon om hva du ville bli når du ble stor?

Nei, aldri. Veien min har blitt til mens jeg har «gått».

Hadde du noen forbilder, eller rollemodeller? Eventuelt hvem?

Min far og min bestefar har alltid vært store inspirasjoner for meg. 


Hva gikk du på videregående?

På videregående gikk jeg Tekniske og Almenne Fag(TAF). Jeg startet som lærling da jeg var 15år, bare fordi noen sa at de trodde det kunne være bra for meg, lite visste jeg hva jeg gikk til, for jeg hadde aldri hørt om yrket industrirørlegger tidligere.

Jeg var faktisk første kvinnelige industrirørlegger-lærling på FRAMO, den gang Frank Mohn. Etter lærlingtiden min jobbet jeg litt som sveiser, før jeg bestemte meg får å begynne på utdanningen rørkonstruksjonsingeniør med fordypning i korrosjonsteknologi. 

Etter endt videregående løp på TAF over 4 år endte opp med å ta fagbrev som industrirørlegger.

Kan du fortelle litt om utdanningsløpet ditt, eller yrkeserfaringen din?

For meg er kunnskap noe man aldri får nok av. For å ta deg fort gjennom det kan jeg begynne med å si at jeg har gått på Høgskolen Stord/Haugesund (HSH) hvor jeg har tatt to ulike ingeniørutdanninger: Rørkonstruksjonsingeniør og IVE(Sveiseingeniør).

Igjen så er kunnskap alltid nyttig, så jeg tok også diplom som sveiseinspektør, IWI-S og NS 477, før jeg etter 5år bestemte meg for å starte for opp for meg selv. Dette gjorde jeg i juni 2014 og driver fremdeles mitt eget selskap, FeC. Vi er et ekspertise-senter innen sveis og materialteknologi. Vi rådgir kunder innenfor materialteknologi og alle de krav som industrien må forholde seg til når det kommer til sammenføyning av materialer.


Hvordan har du opplevd utdanningsløpet ditt, har det vært vanskelig for deg å komme dit d er i dag?

Det er ikke til å legge skjul på at det har krevd sitt for å komme dit jeg er i dag. Det har vært tøffe tak til tider og spesielt de siste 7 årene som gründer. Jeg har mange ganger følt meg veldig alene, men jeg har lært å stole på meg selv og mine egne avgjørelser. Jeg har også blitt god på fokusere på målet og ikke henge meg opp i alle problemene underveis. Problemene underveis ble bare sett på som en utfordring jeg måtte løse. 


Jeg er også en veldig uredd person. Usikker på om dette er en egenskap som jeg alltid har hatt eller noe som har kommet etter hvert, men det har ikke alltid vært enkelt å stå i alle situasjoner som eneste jente/kvinne, men det har gjort meg selvsikker og robust og det er jeg glad for. Jeg velger å se på både livet generelt og arbeidskarrieren slik at alle utfordringer man møter underveis gjør til at man lærer mer og blir tryggere både på seg selv og på livet generelt. Og jeg ville ikke vært for uten de utfordringene jeg har møtt, for uten dem ville jeg ikke vært der jeg er i dag. Erfaringene og lærdommen har gitt meg mye kunnskap om meg selv - og dette er noe jeg tar med meg videre for å nå nye mål!


Hva er det beste med jobben og arbeidsplassen din?

Det beste med jobben min må være alle de svært ulike arbeidsoppgavene jeg har, og at dagene mine aldri er like. Det er et svært undervurdert fagfelt jeg jobber med, som er mye mer komplisert enn hva folk flest tror.

Hva er du mest stolt av når det kommer til driften av ditt eget selskap?

I løpet av de siste syv årene hvor jeg har drevet mitt eget selskap har jeg fått flere utmerkelser, som blant annet Fredrikke Quam prisen, Årets Kvinneloge Gründer i Norge 2016 og blitt kåret til en av norges fremste teknologi kvinner!

Nå i januar solgte jeg majoriteten av selskapet mitt til et annet selskap, med formål om at vi skal vokse og bli større. I perioden har jeg også vært med å startet flere nettverk, både for kvinner, men også for teknisk nettverksbygging innenfor vår nisje.


Hvordan ser en arbeidsdag ut for deg?

Mine daglige arbeidsoppgaver er svært varierte og kan inneholde alt fra kundemøter, tilbud, salg og markedsføring, til utførende oppgaver som sveiseinspeksjon, rådgivning innefor faget, kursvirksomhet og opplæring. Jeg har også den siste tiden jobbet som Supervisor offshore for alle disipliner (mekanisk, sveis, elektro etc) når det kommer til vedlikehold og reperasjoner. Her er jeg min kundes første kvinnelige supervisor og skal ut nå i påsken 2021 for å ha kontroll på 30 stk mannskap offshore. Det har jeg aldri gjort før! Det blir spennende, litt skummelt men også veldig gøy og lærerikt tror jeg.


Hva inspirerer deg?

Jeg brenner veldig for fagarbeideren og den viktige rolle i all industri, samt kommunikasjon mellom de ulike disiplinene. I mitt engasjement, og gjennom min drøm om å sette sveis og materialteknologi på agendaen, så har jeg også fått være en tur på stortinget for å fortelle noen velvalgte ord til fagopplæring-avdelingen. 

Jeg er også veldig opptatt av å øke fokuset på en grønnere omstilling, effektivitet og kvalitet.


Har du et godt råd til unge jenter som vurderer en utdanning innen teknologi?

Jeg håper jeg kan bidra til at DU tør å gjøre utradisjonelle ting, våger å pushe grenser og nå nye mål. Det vi vil, får vi til!