Gå til innhold

Ingrid Jensen

Les mer expand_more

Ingrid hadde toppkarakterer og søkte seg inn på TIP, et ganske utradisjonelt valg fordi hun ønsket å gå sin egen vei!
"Alle mulighetene innenfor TIP var det som gjorde valget om en teknologiutdanning veldig enkelt."

Navn: Ingrid Jensen

Alder: 19 år

Utdanning: Vg1 TIP og VG2 Bilskade og lakk, før jeg begynte som lærling hos K-tech (Kongsberg Technology Training Centre AS). Jeg er nå ferdig med mitt første år som lærling i faget «industriell overflatebehandling».

Har du alltid hatt en visjon om hva du ville bli når du ble stor?

Da jeg gikk på ungdomsskolen hadde jeg ingen aning om hva jeg ville bli når jeg ble stor, men visste at jeg ønsket en praktisk arbeidshverdag og at jeg ville beholde alle muligheter åpne. TIP var den yrkesretningen med flest valgmuligheter og jeg ønsket å velge noe ikke alle jenter med toppkarakterer hadde valgt. Underveis på videregående fikk jeg tilbud og muligheter som gjorde at jeg havnet der jeg er i dag.

Hadde du noen forbilder eller rollemodeller, eventuelt hvem?

Jeg hadde vel egentlig ikke noen forbilder. Jeg ønsker heller å ta et valg basert på mine egne ønsker selv om mange andre forventet noe annet av med. Å være jente med toppkarakterer som søker seg inn på TIP var ganske utradisjonelt og jeg ønsket å gå min egen vei og forhåpentligvis kunne være et forbilde for andre.

Hva er det beste med jobben og arbeidsplassen din?

Det beste med jobben min er at jeg hele tiden har mulighet til å utvikle meg innenfor faget mitt og være med på å produsere produkter i verdensklasse. Lærlinger i den bedriften jeg har praksis i, blir verdsatt på lik linje med alle andre ansatte. Bedriften har et stort fokus på å utdanne flinke fagfolk. På arbeidsplassen min er det et veldig godt arbeidsmiljøet og jeg har mange kollegaer jeg trives å jobbe med. I tillegg jobber jeg på en ganske ny fabrikk hvor det er stort fokus på ryddighet og renslighet.

Kan du fortelle litt om utdanningsløpet ditt? Var det vanskelig å komme dit du er i dag?

Utdanningsløpet mitt besto av to år på yrkesfag. Første året gikk jeg teknikk og industriell produksjon. Det andre året gikk jeg bilskade og lakk.

For min del var det ikke vanskelig å komme dit jeg er i dag. Desto mer jeg lærte om faget mitt og om teknologi, desto mer spennende og lettere ble det å fullføre skolen og læretiden.

Har du et godt råd til unge jenter som vurderer en utdanning innen teknologi?

Å velge en teknologiutdanning kan høres skummelt ut for mange. Du vet kanskje ikke helt vet hva det innebærer? Eller er du kanskje redd for å ikke får støtte fra de rundt deg?

Uansett hvilke tanker og spørsmål man sitter med når man skal velge utdanning, vil jeg råde alle til å velge ut ifra det man ønsker selv. 

 uavhengig av hvor skoleflink man er eller ikke. 

Jeg skal innrømme at når jeg gikk på ungdomsskolen hadde jeg aldri trodd at jeg kom til å trives med en utdanning innenfor TIP, men så feil kan man ta. Jeg har mange ganger hørt fra jenter at de ikke er interessert  i teknologifag, men samtidig vet de ikke hva det går ut på. Mitt poeng er at det lønner å bruke litt tid på å finne ut av hvilke muligheter man faktisk har og hva de innebærer. Det finnes utrolig mange muligheter innenfor teknologi og jeg tror at de aller fleste, også jenter, hadde funnet noe de hadde syntes var interessant.